Sterilizované údené ryby v oleji


1. Úprava rýb pred sterilizovaním

Údené ryby očistíme od kože a kostí.

2. Príprava rýb pred sterilizovaním

Jednotlivé kúsky čistého údeného rybacieho mäsa vložíme do 2-3 decových pohárov. Na dno pohára dáme bobkový list o veľkosti cca. 2 cm štvorcové, dáme pár guličiek čierneho korenia a 1-2 guličky nového korenia. Medzi jednotlivé vrstvy dávame malé množstvo korenia na ryby. Do pohára dáme 2-3 polievkové lyžice stolového oleja.(ideálne olivového) Uzatvoríme klasickým víčkom. Ideálne víčka sú s červenou tesniacou gumičkou.

3. Postup pri sterilizácii

Poháre sterilizujeme cca. 8 hodín nasledovným spôsobom. Prvý krát 4 hodiny pri 100°C, necháme vychladnúť. Druhý krát 3 hodiny pri 100°C, necháme vychladnúť. Tretí krát 1 hodinu pri 100°C, necháme vychladnúť.

4. Vhodné druhy rýb na sterilizovanie

Pleskáč, mrena, podustva, jalec, kapor, karas, šťuka, pstruh a iné.

5. Použitie sterilizovaných rýb

Sterilizované ryby používame na priamy konzum, alebo na výrobu štandartnej pomazánky, ktorú natierame na mäkký chlebík.

 

Prajem Vám dobrú chuť.

S pozdravom Váš kolega rybár Miloš B. z Bánoviec nad Bebravou


Aktualizované dňa :  20.11.2006

 

Stránka založená : 1.6.2003