Perkelt z kapra


1. Príprava materiálu

- asi 1 kg kapra

- 2 cibule

- 500g masla

- 1 lyžicu sladkej červenej papriky

- 3 zelené papriky

- 3 paradajky, alebo lyžicu paradajkového pretlaku

- soľ podľa potreby

2. Príprava

Vypitvaného, vyčisteného kapra rozkrojíme na polovice a odsekneme hlavu a plutvy. Zvyšok rozporcujeme. Z hlavy a plutiev pripravíme trocha vývaru na polievanie. Na tuku speníme pokrájanú cibuľku, na ktorú vložíme porcie posoleného mäsa z kapra. Pridáme na rezance pokrájanú papriku, olúpané a pokrájané paradajky, alebo pretlak, posolíme, prilejeme vývar z hlavy a dusíme na miernom ohni 10 minút, aby sa mäso nerozpadlo.

 

Prajem Vám dobrú chuť.

Recept zaslal Rudolf K.


Aktualizované dňa :  20.11.2006

 

Stránka založená : 4.9.2004